Muuli põrumisest: IRLi poliitika polnud kohati usutav

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli.
Kalle Muuli. Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas kandideerinud Kalle Muuli usub, et IRLi põrumise taga võib olla see, et mõned otsused tehti selgelt valijate püüdmiseks. « Kui pannakse Maire Aunaste nimekirjas viiendale kohale, siis kas usutakse, et temast saab tõeline erakonna tipp või pigem, et ta toob palju hääli,» selgitas Muuli.

«Minu meelest on IRLi üks probleeme usutavuse küsimus – et kas tahetakse rohkem hääli saada või tahetakse ajada seda poliitikat, millesse usutakse. Usutavuse küsimus on see, mille puudumise vastu valijad protesteerisid,» rääkis 1196 häält kogunud Kalle Muuli Kuku raadiole.

Ta tõi näiteks välja, et keset kampaaniat öeldi, et IRLI presidendikandidaat on Indrek Tarand. «Kas sel juhul usutakse, et see on parim presidendikandidaat või usutakse, et kui me selle nime välja ütleme, siis see toob meile hääli. Ma arvan, et IRLi ebaõnnestumises on väga palju süüdi see, et tehti asju, millesse ise ei usutud,» lausus Muuli.

Teise näitena tõi ta Maire Aunaste. «Kui pannakse Maire Aunaste nimekirjas viiendale kohale, siis kas usutakse, et temast saab väga hea poliitik, tõeline erakonna tipp või pigem, et ta toob palju hääli. Kui IRL tahab tulevikus paremaid tulemusi saavutada, siis tuleb teha oma poliitika usutavaks,» rääkis Muuli.

761 häält kogunud Anvar Samost lisas, et tema hinnangul oli siiski IRLil parim programm ja sellesse ka erakond usub.

«Kindlasti oli osa valijaid, kes soovis muutust. Need valisid Vabaerakonda, EKREt, venelased Keskerakonda. Siis oli osa valijatest, kes soovisid kindlust ja stabiilsust ja nemad valisid Reformierakonda. Kaks selget maailmavaatelist erakonda – (Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja IRL) kukkusid sinna kahe soovi või ootuse vahele,» lisas Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles