Valimised välismeedias: Eesti valib Venemaa hirmus

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti valimised välismeedias
Eesti valimised välismeedias Foto: Ekraanitõmmis

Ei saa välismaised väljaanded mainimata jätta Venemaad ja NATOt ka Eesti valimistest kirjutades.

«Eesti valitsev Reformierakond võitis üleriigilised valimised, mida varjutasid mured julgeoleku pärast. Selle on tekitanud Venemaa tegevus Ukrainas.» Nii kirjutas BBC Eesti valimistest.

Foto: Ekraanitõmmis

Uudisteagentuur AFP ja The Guardian nimetavad Reformierakonda NATO-meelseks ja Taavi Rõivast «värske näoga 35-aastaseks», tugevalt NATO ja vaba majanduse pooldajaks. Paljudes väljaannetes rõhutatakse, et ta on noorim peaminister Euroopas. Eestlanna Liis Kängsepp kirjutab The Wall Street Journalile valimistest. Muuhulgas rõhutab ta, et venemeelne Keskerakond teeb koostööd Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Reutersi korrespondent, Eestis elav austraallane kirjutab, et Reformierakonna kampaaniat domineeris hirm Venemaa ees pärast Krimmi annekteerimist.

Foto: Ekraanitõmmis

Samas, Saksamaa Deutsche Welle kirjutab, et valimistel oli põhiliseks teemaks majandus, kuigi ka julgeolek oli selgelt nähtaval kohal. Nii väidab ka Fox News.

Vene uudisteportaal vz.ru teatab, et kuigi Savisaare võimalused koalitsiooni moodustada on väikesed, on see siiski võimalik. Ka vene uudisteagentuur TASS kirjutab Eesti valimistest, kuigi väga lühidalt.

Foto: Ekraanitõmmis

EU Observer põrutab uudisega: «Läänemeelne erakond hoiab Eestis võimu», nagu ainuüksi see, et Eesti on läänemeelne, oleks pommuudis.

Foto: Ekraanitõmmis

Kõige rohkem mainitigi Eesti valimistega seoses Taavi Rõivast ja Ukrainat viimase kahe päeva jooksul:

Mida mainitakse enim Eesti valimistega seoses üle terve maailma.
Mida mainitakse enim Eesti valimistega seoses üle terve maailma. Foto: wordle

Otsingus kasutasime sõnu «Eesti» ja «valimised» inglise ning teistes keeltes. Otsing teostati vaid veebis avalikult kättesaadavatel uudislehekülgedel. Vastuseid tuli üle kahe tuhande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles