Heinsalu loodab, et muljetavaldav e-hääletanute arv viib valimisaktiivsuse kasvuni

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Heinsalu
Alo Heinsalu Foto: Erakogu

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu tõdes «Kahekõne» stuudios, et eelhääletamise tulemused on tänavu olnud muljetavaldavad ning avaldas lootust, et tänu e-hääletamisele kasvab ka valimisaktiivsus.

Saatejuht märkis, et kui valimispäeval ja valimisjaoskondades ei tohi agitatsiooni teha, siis arvutis hääletades on valijal ümberringi näiteks kandideerijate reklaamid jms, vahendas ERR Uudised.

«Kõik on suhteline, me oleme selles maailmas täpselt, milles me elame ja ega me internetti kindlasti kinni panna ei saa,» lausus Heinsalu ja lisas, et teatud asjad on paratamatud ning nendega tuleb leppida, samas toimub e-hääletus ka ainult eelhääletamise ajal, mil poliitiline agitatsioon on veel lubatud.

Heinsalu tõdes, et eelhääletamise tulemused on olnud muljetavaldavad, ta toonitas, et Eestis on ka hääletamisliike väga palju ja ühte ei tasuks kõigist esile tõsta, tema leiab, et valijal peab jääma valikuvõimalus nii ajaliselt, ruumiliselt kui ka meetodi näol.

Valimiskomisjoni esimees avaldas lootust, et e-hääletamise kasv aitab kaasa ka üldisele valimisaktiivsus kasvule, sest mida rohkem valijaid otsustab, seda legitiimsem on esinduskogu, kes meie riiki juhib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles