Paide volikogus esitati vastastikku umbusaldusavaldusi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ago Oder, Tarmo Alt ja Mihhail Feštšin.
Ago Oder, Tarmo Alt ja Mihhail Feštšin. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasel Paide linnavolikogu istungil anti sisse mitu umbusaldusavaldust, lisaks tehti ettepanek, et volinikud astuksid täies koosseisus tagasi.

Linnavolikogu esimees Tarmo Alt esitas Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna nimel umbusaldusvalduse abilinnapea Janno Lehemetsale.

Lehemetsa umbusaldamise põhjuseks nimetas Alt asjaolu, et eelmise aasta lõpul kuulutas kohus välja Lehemetsa pankroti.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv volinik Ants Hiiemaa kutsus volikogu istungil linna arengu nimel volinikke tagasi astuma.

«Et Paide linnavolikogu ja linna valitsemine oleksid usaldusväärne ja autoriteetne, võiksime koos tagasi astuda ja volikokku saaks tulla uus koosseis,» põhjendas ta. «Tegeleme rohkem asjadega, millega me ei peaks tegelema. Peaksime rohkem linna asjadega tegelema.»

Ta tegi ka alternatiivse ettepaneku, mille järgi võtaksid kõik fraktsioonid koos linna juhtimise enda õlule.

Opositsioon umbusaldas kõiki linnajuhte, välja arvatud Janno Lehemets

Linnavolikogu liige Kulno Klein avaldas tänasel istungil Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Keskerakonna fraktsiooni nimel umbusaldust linnapea Priit Värgile, linnavolikogu esimehele Tarmo Aldile ja aseesimehele Mihhail Feštšinile ning kõikidele linnavolikogu komisjonide esimeestele ja aseesimeestele.

SDE ja Keskerakond tegid volikogule ettepaneku asuda umbusaldusavaldust hääletama 10. märtsil.

Praegu Paidet valitsev Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna võimuliit kukkus kokku, kui abilinnapea Janno Lehemets teatas, et astus erakonnast välja ja taastab kevadel oma volitused linnavolikogus.

See tähendab, et 21 kohaga linnavolikogus saab Lehemets kaalukeeleks, sest nii praegusel opositsioonil kui ka koalitsioonil on siis võrdselt kümme häält.

Järva Teataja on varem kirjutanud, et kui Paides pääseb võimule SDE ja Keskerakonna koalitsioon, saab tõenäoliselt linnapeaks Siret Pihelgas ja abilinnapeaks Ülle Leesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles