Eelhääletamisest võttis osa kolmandik valijaist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised
Riigikogu valimised Foto: Virumaa Teataja

Täna lõppenud riigikogu valimiste eelhääletamisel osales 296 109 inimest. Elektroonilisel hääletamisel osales 176 491 valijat, jaoskonnas käis valimas 119 618 inimest. Kokku osales eelhääletamisel 33 protsenti valijatest.

Varasemast aktiivsem oli osalemine e-hääletamisel – senine rekordtulemus pärines nelja aasta tagusest ajast, kui 2011. aasta riigikogu valimistel kasutas elektroonilise hääletamise viisi 140 846 inimest, seisab vabariigi valimiskomisjoni pressiteates.

Graafik näitab viimast tulemust ja uueneb automaatselt.

Kokku langetas eelmistel riigikogu valimistel eelhääletamise ajal otsuse 250 043 valijat, mis moodustas 27,4 protsenti nende üldarvust.

Valimispäeval, 1. märtsil on kõik valimisjaoskonnad avatud kell 9.00 - 20.00. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha valimisjaoskonnas ning eelvalimiste ajal antud häält muuta ei saa. Terviseseisundi tõttu või mõne muu mõjuva põhjusega on võimalik valimispäeval ka kodus hääletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles