Savisaar jättis ootamatult tänase debati Rõivasega ära

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna kell 14.05 pidi Keskerakonna peaministrikandidaat osalema koos Taavi Rõivasega Vikerraadio saates «Valimisstuudio. Vastasseis», kuid Keskerakonna teatel Savisaar osaleda ei saa.

«Edgar Savisaar vabandab Vikerraadio kuulajate ees tänase debati ärajäämise tõttu, gripilaine on jõudnud ka temani. Ta loodab debatikaaslase mõistmisele ning et uus aeg uus aeg õnnestub kokku leppida ja debatt selle nädala jooksul pidada. Töö uue debatiaja leidmiseks juba käib,» teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus ütles, et tänane saade jääb ära. Selle asemel on eetris kordusena portreesaade Ülle Madisest.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar loobus osalemast Postimehe majanduskonverentsil toimuval erakondade esinumbrite valimisdebatil, tuues põhjenduseks vajaduse osaleda Tallinna Ühistupanga asutamisel.

Valimiste nädalal on Vikerraadios tööpäeviti algusega kell 14.05 saade «Valimisstuudio. Vastasseis», kus omavahel saavad väidelda erakondade peaministrikandidaadid.

Täna pidi olema Taavi Rõivase (RE) ja Edgar Savisaare (KE) debatt. Kolmapäeval on Sven Mikser (SDE) ja Juhan Parts (IRL), neljapäeval Mart Helme (EKRE) ning Artur Talvik (EVE), reedel Raimo Kägu (RÜE), Vello Leito (EIP), Aleksander Laane (EER) ja Valev Kald (EÜVP).

Iga debatti kuulab tähelepanelikult väitluskohtunik, kelle eesmärk on isiklikku maailmavaadet kõrvale jättes hinnata väitluse sisukust. Pärast saadet kommenteerib väitluskohtunik debateerijate võimekust üksteisele argumenteeritult vastata ja vastanduda. Väitluskohtunikud loodavad, et vastasseisudes võidab tugevam argument, mitte tugevama argument ning eelkõige jäävad kõlama põhjendatud arutluskäigud, mitte suurejoonelised loosungid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles