Kolme päevaga on riigikogu valimistel antud ligi 100 000 häält

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu valimistel oli täna kella 20 seisuga maakonnakeskustes hääletanud 19 768  inimest, interneti teel on antud 76 475 häält. Kokku on hääletanud 96 243 inimest.

Tallinna jaoskondades on käinud kolme päevaga valimas 9844 ja Tartus 5281 inimest. Kõige aktiivsemalt on valijad hääletanud Lasnamäe Centrumis (1603 inimest) ja Tartu Kaubamajas (1598 inimest) paiknevates jaoskondades. 

Graafik näitab viimast tulemust ja uueneb automaatselt.

Neli aastat tagasi riigikogu valimiste ajal maakonnakeskustes hääletamist ei toimunud, e-hääli oli antud kolmanda päeva kella 20 seisuga 49 548.

Maakonnakeskustes on võimalik hääletada veel ka homme kella 12st 20ni. Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, täpsem info Vabariigi Valimiskomisjoni veebilehelt http://info.rk2015.vvk.ee/valimisjaoskonnad/8888. Alates esmaspäevast on avatud kõik jaoskonnad.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee kuni 25. veebruari kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Valimispäeval, 1. märtsil saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles