Kõige tihemini lähetustes käinud saadik viibis välismaal üle 300 päeva

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu 12. koosseisu pidulik lõpetamine Valges saalis.
Riigikogu 12. koosseisu pidulik lõpetamine Valges saalis. Foto: Erik Prozes

Täna viimase valimiseelse istungi pidanud riigikogu saadikutest on nelja aastaga kõige rohkem välislähetustes käinud Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Marko Mihkelson.

Riigikogu kantselei andmetel on väliskomisjoni juhtiv ja NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni kuuluv Mihkelson käinud 73 välislähetuses ja viibinud Eestist eemal kokku 302 päeva. 251 päeva on 59 lähetuse käigus välismaal veetnud varem Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juhtinud Andres Herkel.

Väliskomisjoni reformierakondlasest liige ja Vahemere Liidu Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni juht Imre Sooäär on alates 2011. aasta kevadest lähetustes olnud 237, ENPA delegatsiooni kuuluv keskerakondlane Mailis Reps 226 ning väliskomisjoni ja ENPA Eesti delegatsiooni reformierakondlasest lliige Margus Hanson 217 päeva.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni juht, Reformierakonda kuuluv Väino Linde on välismaal tööülesandeid täitnud 159, NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni esinaine, sotsiaaldemokraat Marianne Mikko ja eelmine riigikogu esimees, IRLi kuuluv Ene Ergma mõlemad 140, ENPA Eesti delegatsiooni juhtiv sotsiaaldemokraat Indrek Saar 137 ja Balti Assamblee delegatsiooni kuuluv IRLi liige Sven Sester 124 päeva.

Kokku on riigikogu 101 liikmest nelja aasta jooksul välislähetustes käinud 86.

Riigikogu 12. koosseis kogunes esimest korda istungile 2011. aasta 4. aprillil ning pidas kokku 480 täiskogu istungit. Praeguse riigikogu volitused kestavad valimistulemuste väljakuulutamiseni, misjärel alustab tööd 1. märtsil valitav uus parlamendikoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles