Poska tuuril linna raha laiaks lööv Keskerakond külvas Lõuna-Eesti üle ajalehega Pealinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn
Ajaleht Pealinn Foto: Toomas Huik

Lisaks sellele, et Tallinna TV korraldab maksumaksja raha eest keskerakondlasi propageeriva tuuri, jõudis ka Tallinna ajaleht «Pealinn» Võru ja Põlva elanike postkasti.

«Kui rääkida paarist viimasest numbrist, siis seoses Poska tuuriga läks paar tuhat eksemplari tõesti näiteks ka Võrru ja Põlvasse. Muudel numbritel on tiraaž  olnud tavapärane ning lehe trükkimise maht vastab riigihankele. Tiraaž oli ka eelmisel aastal Pealinnal kogu aeg tavapärane 90 000,» selgitas Pealinna peatoimetaja Maarja-Liis Arujärv, kes lisas, et lehel on muidu ka väljaspool Tallinna tellijaid.

«Kindlasti on võimalik, et saadame ka tulevikus kultuuripealinna võrgustikuga või teiste linna üritustega seoses mõnesse Eesti linnadesse ajalehte, et tutvustada erinevaid teemasid. See traditsioon sai alguse juba kultuuripealinna aastal,» lisas Arujärv.

Teadaolevad kulud 18 000 eurot

Tallinna TV alustas veebruaris saate «Jaan Poska ja tema aeg» salvestusega, mille raames korraldatavatel tasuta kontsertidel astuvad üles kandideerivad keskerakondlased. Tallinna TV juhatuse liige Toomas Lepp ütles Postimehele, et lauljate ja pillimeeste honorarile ning saalide rendiks kulus umbes 18 000 eurot.

Kontsert jõudis Võrru, Haapsallu, Rakverre ning vabariigi aastapäeval ollakse Jaan Poska sünnikohas Kuremaa mõisas. Kõigil kontsertidel osaleb Edgar Savisaar. Näiteks Rakveres oli võõrustajaks aga Lääne-Virumaa esinumber Siret Kotka ja Haapsalus seal kandideeriv Jaanus Karilaid. Võrus oli võõrustajaks piirkonnas kandideeriv Anneli Ott, kuid ürituselt ei puudunud ka kohalikud kandidaadid Heimar Lenk ja Alar Nääme.

Valimisvalvuri sõnul on tegemist valimistava rikkumisega. «Kampaaniakulusid ei tee erakond, vaid need «pätsatakse» linnakassast. Teiseks korraldavad valimistuuri maksumaksja rahast palgatud TTV töötajad, kes enda sõnul tegelevad sõltumatu ajakirjandusega. Kolmandaks ei astu selles telesarjas ilmselt üles teiste erakondade esindajad ehk avalike vahendite kasutus on piiratud ühe partei ja tema kandidaatidega,» selgitas Alari Rammo.

Lenk rõõmustab eduka valimiskampaania üle

Tallinna TV juhatuse liige Toomas Lepp Rammoga ei nõustu, sest tema sõnul on SA Tallinna TV sõltumatu asutus ning peale keskerakondlaste saavad mõnes Tallinn TV saates sõna ka EKRE ja sotsiaaldemokraatide esindajad.

Lepa sõnul on saatesari «Jaan Poska ja tema aeg» planeeritud korraline saatesari ning seda finantseeritakse Tallinna TV 2015. aasta programmi eelarvest. Sarnane saatesari toimus tema sõnul ka 2014 mais, saate nimi oli «TeleTallinn» ja seda salvestati Võrus, Rakveres ja Valgas.

Kuigi Tallinna linn kinnitab, et Poska tuur ei ole Keskerakonna valimiskampaania, siis Heimar Lenk, erakonna enda esinumber Võru-, Valga- ja Põlvamaal, rõõmustab küll Poska tuuri kui eduka valimiskampaania üle.

«Valimiskampaania läheb täie hooga! Keskerakonnal Kagu-Eestis saalid ikka rahvast tulvil. Kandle kultuurikeskuses isegi rõdud külastajaid täis. Jaan Poska etendus jättis unustamatu mulje. Põnev teema, head esinejad ja hästi kõlav muusika,» kirjutas Lenk Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles