Otseülekanne valimisdebatilt: kuidas teha vabakonnaga koostööd?

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab esmaspäeval otsepildis kell 13 algavat ja kaks tundi kestvat valimisdebatti, kus kuue erakonna esindajad väitlevad kodanikuühiskonda puudutavatel teemadel.

Avatud Eesti Fondi, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu (EMSL) ning Praxise korraldataval debatil osalevad reformierakondlane Yoko Alender, keskerakondlane Oudekki Loone, Vabaerakonna nimekirjas kandideeriv Artur Talvik, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Viktoria Ladõnskaja, sotsiaaldemokraat Siim Tuisk ja Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Martin Helme. Arutelu juhivad Anna Karolin ja Urmas Vaino.

Debati käigus vastavad kandidaadid küsimustele vabaühenduste rollist ja rahastamisest, valitsemise läbipaistvusest ja kaasavast poliitikakujundamisest. Samuti peaks selguma, mida arvavad erakonnad osalusdemokraatiast, maksuerisustest annetuste soodustamiseks, vabakonna rahalise toetamise ulatusest ja sellest, kui palju riigi ülesandeid jaksavad kogukonnad kanda.

Debatt on jaotatud kolmeks pooletunniseks osaks: esmalt räägitakse poliitikakujundamisest ja kodanikuühiskonnast ehk kuidas paremini dialoogi pidada, seejärel võetakse arutluse alla riigi ja kodanikuühiskonna suhted ehk küsimus, kuidas vabakonnaga koostööd teha, ning lõpuks räägitakse kogukondlikust osalusest ja kodanikuühiskonnast ehk sellest, kuidas inimesi kaasa haarata. Iga osa lõppedes kommenteerib arutelu EMSLi, Praxise või Avatud Eesti Fondi ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles