Homsest saab eel- ja e-hääletada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Valijad saavad alates neljapäevast osaleda riigikogu valimiste eel- ja e-hääletusel.

Maakonnakeskuses saab elukohast sõltumata eelhääletada neljapäeva keskpäevast kuni pühapäeval kella 20ni. Elukohajärgses jaoskonnas hääletamine toimub seejärel järgmise nädala esmaspäeval kella 12st kuni kolmapäeval kella 20ni. Sel perioodil on igas linnas ja vallas avatud ka vähemalt üks jaoskond, kus saab hääletada väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda.

Samuti saab alates neljapäeva hommikust kuni 25. veebruari õhtuni hääletada elektrooniliselt aadressil valimised.ee. Seejuures on elektrooniliselt antud häält võimalik muuta, hääletades kas uuesti elektrooniliselt või minnes eelhääletamise ajal valimisjaoskonda sedeliga hääletama. Kui elektrooniliselt hääletanu muudab oma häält valimisjaoskonnas, siis läheb arvesse seal antud paberhääl.

Valimispäeval, 1. märtsil saab hääletada kella 9–20 ainult elukohajärgses jaoskonnas.

Vabariigi valimiskomisjon registreerib valitud riigikogu liikmed ja asendusliikmed pärast valimispäeva, kui kaebuste esitamise tähtaeg on möödunud või kui kaebuste kohta on tehtud lõplikud otsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles