Endine sotside juht Jüri Pihl astus erakonnast välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Mihkel Maripuu

Endine Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jüri Pihl astus erakonnast välja.

Jüri Pihl ütles Postimehele, et tal ei ole erakonnaga mingit konflikti ja tegemist oli pikalt küpsenud otsusega, kuna ta ei võta enam ammu erakonna tegevusest osa.

«Sattusin täna hommikul ettevõtlusportaali oma asju korrastama ja tegin selle ära,» ütles Pihl.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kinnitusel sai erakond Pihli väljaastumisest teada täna äriregistrist, kuid Pihl ei osale juba pikemat aega erakonna tegevuses.

Sotside esimees, kaitseminister Sven Mikser ütles, et ei ole Pihliga viimasel ajal suhelnud. «Saan aru, et tema avaldus on elektrooniliselt esitatud, lugesin ka täna alles uudist,» ütles Mikser valitsuse pressikonverentsil. «Viimati Jüri Pihl kandideeris kohalike omavalitsuste valimistel tunamullu Tallinna volikokku, ei osutunud valituks ja pärast seda ei ole ta olnud erakondlikus tegevuses aktiivne,» ütles Mikser ja lisas, et Pihl pole teda erakonnast lahkumise põhjustest teavitanud.

Anvelt: selline samm lihtsustab igapäevaelu

«Jüri Pihl ei ole viimasel ajal aktiivselt erakonna tegevusest osa võtnud. Ta on teistel jahimaadel olnud, aktiivne eraettevõtluses,» kommenteeris sotsist justiitsminister Andres Anvelt.

«Kahjuks meil on ühiskond ülepolitiseeritud,» lisas Anvelt, kelle sõnul on Pihl oma valdkonnas ekspert, kuid kui temalt ekspertarvamust küsitakse, siis riputatakse talle poliitiline silt kaela ja küsitakse, kas tema arvamus võib esindada erakonna huve.

See on Anvelti sõnul mõistetav. «Sellist käiku tehes lihtsustab ta oma igapäevaelu,» ütles Anvelt.

Pihl oli 2007. aasta aprillist 2009. aasta maini siseminister.

7. märtsil 2009 toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna täiskogul valiti Pihl erakonna esimeheks. Ta vahetas välja Ivari Padari. 16. oktoobril 2010 valiti Pihli asemel esimeheks Sven Mikser.

Hetkel tegeleb mees ettevõtlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles