Rõivas: helistage õpilastele ja küsige, kas peaminister tegi propagandat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas lükkas tagasi arvamuse, nagu toimuksid poliitikute külaskäigud koolidesse vaid nelja-aastase intervalliga enne valimisi ning kannaksid propaganda või valimistulemuse mõjutamise pitserit.

«Minu puhul ei kehti väide, et muul ajal on mind raske kooli saada. Kui vaatate minu ajakava nii riigikogu liikme, sotsiaalministri kui peaministrina, siis ma käin ringi mööda Eestit palju, suhtlen koolinoorte, ettevõtjate, eakatega. Seda tuleb teha igal ajal – enne valimisi, peale valimisi. Ma arvan, et see on väga oluline, et poliitikud suhtleksid inimestega ja saaksid neilt tagasisidet,» sõnas peaminister valitsuse pressikonverentsil.

«Ma ütlen ausalt, võite küsida ükskõik millise kooli käest, kus ma viimase aasta jooksul olen käinud, need infod on avalikud - helistage õpilastele, küsige, kas peaminister kutsus kellegi poolt hääletama või tegi propagandat. Neilt saate kõige otsesema tagasiside,» soovitas Rõivas ajakirjanikele.

«Kui tahate suurt saladust teada, siis põhiasi, millest ma noortega räägin, on see, millist Eestit me tahame selleks ajaks, kui nemad on minuvanused,» lisas Rõivas.

«Mida ma ühemõtteliselt hukka mõistan, kui keegi võtab koole kasutada valimispropagandaks, jagab seal valimismaterjale või kutsub üles kellegi poolt hääletama. Seda heaks kiita ei saa. Kõik poliitikud, kes koole külastavad, peavad ise suutma ära tabada, kustmaalt on tegemist propagandaga - ja sellest hoiduma - ja kustmaalt on tegu õpilasi hariva ja vastastikku kasuliku huvitava suhtlusega. Seda teist poolt kindlasti hukka mõistma ei peaks,» lausus peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles