Ojuland RÜEst lahkujatest: kui saast lahkub, läheb organism tugevamaks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RÜE esimees Kristiina Ojuland.
RÜE esimees Kristiina Ojuland. Foto: Erik Prozes / Postimees

Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland ei jätnud tänases ETV «Valimisstuudios» kasutamata võimalust kommenteerida mõne sõnaga nädalavahetusel erakonnast lahkunud juhtliikmete otsust.

«Teie erakond laguneb veel enne valimisi. Mis teil toimub, et lahkutakse lausa aseesimehe tasemel?,» küsis saatejuht Lauri Hussar Kristiina Ojulandilt, kes jõudis otsesaatesse mõneminutilise hilinemisega.

«Vastupidi. Mina arvan, et kui saast lahkub, siis läheb organism tugevamaks. Inimesed, kes alt veavad ja teiste usaldust kuritarvitavad, ei täida lubadusi otse öeldes - väga hea, et nii läks,» sõnas selle peale Ojuland.

RÜE juht tõi välja, et ka teised erakonna liikmed nägid, et parteist lahkunud liikmed ei käinud volikogu koosolekutel ega ka üldkogu koosolekutel, kus oleks võinud neid asju üles võtta. «See, et täpselt üks kuu enne valimisi tullakse välja sellise soologa, mis nagu üllatab kõiki ja otse öeldes lööb noa selga, siis ma arvan, et see ei ole väga lihtne olukord,» ütles Ojuland.

Möödunud nädalavahetusel teatasid Rahva Ühtsuse Erakonna aseesimees Peeter Reemann ja juhatuse liige Imre Termonen parteist lahkumisest, kuna ei olnud nõus ega rahul läbipaistvusega erakonnas, erakonna juhatuses ja erakonna juhtimisega.

Mõni päev hiljem kogunes erakorraliselt RÜE juhatus. «Üksmeelse arvamusena tõdeti, et Rahva Ühtsuse Erakonna juhatusel on väga kahju, et nii Imre kui Peeter otsustasid meie hulgast lahkuda. Nende otsus tuli meile täiesti ootamatult ja ilma eelneva ühise aruteluta,» teatas partei hiljem väljaannetele saadetud teates.

Reemann ja Termonen astusid erakonda mullu oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles