IRL ja SDE eksivad välireklaami keelu vastu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide reklaam erakonna kontori ees Toompuiesteel.
Sotsiaaldemokraatide reklaam erakonna kontori ees Toompuiesteel. Foto: Liis Treimann

Politsei tegeleb kahe erakonna kontorite juures olevate teabekandjatega, mis kvalifitseeruvad poliitiliseks välireklaamiks, mille eksponeerimine on valimiste eelsel perioodil keelatud.

Toompuiesteel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kontori ees on reklaamikandjal plakat erakonna nimetuse ja logo ning peakorteri aadressiga. Erakond on põhjendanud seda sellega, et kontor asub muinsuskaitse all olevas hoones, mille seinale ei tohi mingeid silte paigaldada. Politsei selle seletusega siiski ei leppinud.

«Toompuiestee plakati osas on alustatud väärteomenetlus poliitilise välireklaami nõuete rikkumise kohta. Menetluse käigus selgitatakse muu hulgas välja ka see, kas teabe erakonna asukoha kohta oleks saanud paigaldada maja seinale või selle vahetusse lähedusse ning mis seda takistas,» ütles PPA kommunikatsioonijuht Tuuli Härson.

Sotside kontorist vähem kui kilomeetri kaugusel, Paldiski maantee ja Koidu tänava nurgal asub IRLi kontor, mille akendel on seespool tänavale paistvad valguskastid erakonna nime ja logoga ning hüüdlausega «Ajame Eesti asja!».

«Paldiski maanteel erakonna kontori aknal olnud reklaamil on politsei hinnangul samuti poliitilise välireklaami tunnused. Väärteomenetluse alustamise kohta teeme otsuse lähiajal. Esmase tegevusena nõuame reklaami eemaldamist,» lausus Härson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles