Valimisvalvur: pentsik, et enne valimisi on kooliaulasse järjekord

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiteks Märjamaa gümnaasiumit on alates oktoobrist külastanud Marko Mihkelson, Jüri Ratas, Karel Rüütli, Sven Mikser, Kalle Palling ja Juhan Parts. Käesoleval nädalal on oodata ka Laine Randjärve.
Näiteks Märjamaa gümnaasiumit on alates oktoobrist külastanud Marko Mihkelson, Jüri Ratas, Karel Rüütli, Sven Mikser, Kalle Palling ja Juhan Parts. Käesoleval nädalal on oodata ka Laine Randjärve. Foto: Mihkel Maripuu

Valimisvalvuri Alari Rammo sõnul pole poliitikute esinemises koolides midagi halba, kuid veider on see, kui enne valimisi on järsku järjekord aula ukse taga.

Tänane Postimees kirjutab, et Harjumaal ja Raplamaal kandideeriv Reformierakonna esimees ja peaminister Taavi Rõivas plaanib veebruari jooksul jõuda esinema Rapla, Kohila, Kuusalu ja Saue gümnaasiumisse. Seejuures on osa kohtumisi kokku leppinud erakonnakaaslasest riigikogu liige Kalle Palling.

Peaministri nõunik Gerli Nurms selgitas, et Rõivas on koolides ühiskonnaõpetuse tunde ja loenguid andmas käinud nii peaministri, sotsiaalministri kui ka riigikogu liikmena. Külastuse eesmärk olevat ärgitada noortes huvi Eesti riigi toimimise vastu.

«Peaminister ei tee koole külastades valimispropagandat, suurem osa publikust pole valimisealisedki,» lisas nõunik.

«Poliitikute esinemised koolides ei ole niisama midagi halba, pigem vastupidi – kodanikuharidust pole kunagi liiga palju. Küll on pentsik, et enne valimisi on järsku järjekord aula ukse taga ja tehakse nägu, et nad on siin täiesti juhuslikult või siis kogu aeg käinud. Kui ka on, siis nii tihti kui neil nädalatel igal juhul mitte,» kommenteeris koolide külastusi valimisvalvur Alari Rammo.

«Ütlen taas, et ükski kandidaat, ammugi hõivatud peaminister, ei käiks kuu enne valimisi koolides esinemas, kui ei näeks seost valimistulemusega. On sihtrühmaks siis õpilased, kooli töötajad või laste vanemad,» lisas Rammo.

Samas tõi ta välja, et ükski kandidaat ei oleks nii rumal, et teeks koolides räiget parteipropagandat. «Aga kindlasti on ette nähtud aeg selfie'deks ja sotsiaalmeedia auditoorium on juba oma nime ja näo levitamiseks palju suurem paarist klassitäiest. Seega on tegu piiripealse juhtumiga, mida kandidaadid kipuvad pigem oma hüvanguks kasutama, ja valvurid pigem taunima, nagu meie rollid paratamatult on,» ütles Rammo, kes soovis koolijuhtidele mõistust ja kriitikameelt. Ka siis, kui pakutakse peaministri külaskäiku. «Peaminister on lõppeks samuti kandideeriv poliitik,» põhjendas Rammo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles