Mikser näeks järgmise presidendina Jüri Luike

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, kaitseminister Sven Mikser teatas täna, et näeks järgmise presidendina meeleldi suursaadik Jüri Luike.

Mikser kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et Euroopa Parlamendi saadikul Indrek Tarandil, kelle on võimalikuks presidendikandidaadiks pakkunud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), on kindlasti oma tugevused – ta on atraktiivne ja intrigeeriv ning pakub meediale põnevat materjali.

«Aga ma usun, et arvestades tänast julgeolekupilti meie ümber ja ka Eesti Vabariigi presidendi rolli ning pädevusi, vajame me Kadriorgu mõnevõrra teistsuguseid kvaliteete – tõsiseltvõetavust, välispoliitilist autoriteeti, rahvusvahelise suhtluse kogemust,» lausus ta.

Mikser märkis, et kuna presidendiamet ei ole parteipoliitiline, näeks ta järgmise riigipeana meeleldi IRLi taustaga Jüri Luike. «Tema kasuks räägivad välis- ja julgeolekupoliitika süvitsi tundmine ning suursaadikukogemus nii Brüsselist, Washingtonist kui Moskvast,» lisas Mikser.

Järgmised presidendivalimised toimuvad tuleva aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles