Indrek Tarand ei kavatse riigikogu valimistel kandideerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Artur Sadovski

Euroopa Parlamenti kuuluv Indrek Tarand ei kavatse järgmise aasta märtsis peetavatel riigikogu valimistel kandideerida.

Tarand ütles BNSile, et kandideerida valimistel ilma kindla kavatsuseta valituks osutumise korral ka ametisse asuda on väär, et mitte öelda kuritegelik. «Partokraadid muidugi seletavad, et nende kandideerimine on «maailmavaate toetamine» ning «vähetuntud poliitikutele tee rajamine», kuid nende argumendid on jama, sest maailmavaadet on raske tuvastada just sellise käitumise korral ning broileritele teerajamine pole tegelikult isegi broileritele kasulik. Omariiklusest rääkimata,» lausus ta.

Tema sõnul võiksid valijad avatud nimekirjade korral peibutusparte kostitada null-häältesaagiga, ehkki see nõuab arukate ja tarkade valijate domineerimist.

Tarand lisas, et tema kandideeris Euroopa Parlamenti ning lubas seal valituks osutumise korral töötada, mida ta ka teeb. «Selle kõrvalt Eesti kodanikke märtsis tüssama tulla ei oleks võimalik ja ammugi mitte eetiline,» ütles ta.

Praegustest eurosaadikutest ei kavatse parlamendivalimistel osaleda ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Tunne Kelam. Reformierakondlane Kristiina Ojuland, Keskerakonda kuuluv Siiri Oviir ja sotsiaaldemokraat Ivari Padar ei ole enda sõnul valimistel kandideerimist veel otsustanud.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis järgmise aasta 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles