Poliitreklaam on kaasa toonud kolm väärteomenetlust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärteomenetluse kaasa toonud plakatid on nüüdseks välja vahetatud.
Väärteomenetluse kaasa toonud plakatid on nüüdseks välja vahetatud. Foto: NO99

Politsei- ja piirivalveamet on alustanud kümne päeva jooksul, mil poliitiline välireklaam on olnud keelatud, poliitplakatite asjus kolm väärteomenetlust, millest üks on praeguseks lõpetatud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles Postimehele, et politsei on saanud võimaliku poliitilise välireklaami kohta kokku 29 teadet ja küsimust. Enamikul juhtudel pole poliitilise välireklaamiga siiski tegu olnud.

Väärteomenetlusi on tema sõnul alustatud kolm. Neist ühe, mis puudutas teater NO99 plakateid, on politsei otstarbekuse kaalutlusel lõpetanud. «Ülejäänud kaks menetlust on kohe esimesel keelupäeval Tammsaare teel olnud plakati ja esimestel päevadel Valgamaal ühe baari aknal olnud kandidaadi pildi kohta,» ütles pressiesindaja.

Valimisseaduse kohaselt on aktiivse valimisagitatsiooni ajal ehk seekord alates 21. jaanuarist keelatud üksikkandidaadi, erakonna ja erakonna nimekirjas kandideeriva inimese, nende logo, muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel. Samuti on keelatud muu poliitiline välireklaam.

Ebaseadusliku välireklaami tellimise või avalikustamise eest näeb karistusseadustik ette kuni 400, juriidilisele isikule aga kuni 1300 euro suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles