Postimehe valimisstuudio: kuidas kasvatada Eestit suuremaks?

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe valimisstuudio võttis täna arutluse alla küsimuse, kuidas Eestit ja meie majandust jõulisemalt kasvatada.

Postimehe arvamustoimetaja Marti Aaviku juhitavas saates astusid üles reformierakondlane Jürgen Ligi, sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev ning Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Anvar Samost.

Majanduskasv pole viimastel aastatel olnud selline, et saaks rääkida heaolu jõulisest lähenemisest Põhjamaadele. Rahvastik vananeb ja kahaneb. Üha rohkematest suudest kõlab, et arvestatava edu saavutamiseks ei piisa lihtsalt natuke paremini tegutsemisest, vaid tarvis on radikaalseid uuendusi. Pakutakse avaliku sektori kokku tõmbamist ehk sisuliselt erinevates vormides kohanemist sellega, et maksumaksjate hulk kahaneb, et Eesti kahaneb õige mitmes plaanis.

Kriitikud ütlevad, et vale on mõtteviis, mis pole orienteeritud kasvule ja vaja oleks hoopis uusi, säravaid ja innustavaid, ent samas realistlikke ideid. Vaid harva pakutakse seejuures mõni seda mõõtu idee ka ise.

Mida saab teha selleks, et Eesti (majandus) jõuliselt kasvaks? Vaadake ja hinnake, kas seekordsetel saatekülalistel ja nende erakondadel on selleks säravaid ideid, mis suudavad teid innustada. Milliseid muutusi plaanivad riigikokku kandideerijad teha reeglites ja mis suunas sihivad eestvedajate, innustajate ning võimaluste avajatena?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles