Meikar: oodata on Reformierakonna karistusaktsiooni sotside vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda astunud endine reformierakondlane Silver Meikar ennustab Reformierakonna karistusaktsiooni sotside vastu, kuna sotside toel läks täna riigikogus läbi elatisfondi loomise eelnõu ja menetlusest võetakse tagasi niinimetatud salastamiseelnõu.

Ennustan meediale huvitavaid aegu. Tundes Reformierakonda pole mul mingit kahtlust, et vahendeid valimata alustatakse rünnakut koalitsioonipartneri vastu, et kätte maksta sotside otsus endale kindlaks jääda. Tänu sotsidele läks täna läbi elatisfondi loomise eelnõu ja võetakse tagasi nn salastamiseelnõu. Lisaks surus Nestor läbi otsuse anda salvestised riigiarhiivile ning rahuldada meedia esitatud teabenõuded skandaalsete komisjonide salvestistega tutvumiseks.

Seitse aastat RE-ga koalitsioonis olnud IRL ei suutnud elatisfondi läbi suruda. Ei meenu, et sellal, kui mina riigikogus olin, oleks nad seda nõudnud. Võib-olla mingitel läbirääkimistel nad nõudsid seda, aga Reformierakonnale nad vastu ei saanud. Parafraseerides vanasõna, IRL teeb opositsioonis suuga suure linna, koalitsioonis ei tee võimuga aga kärbse pesagi.

Muuseas, see kehtib ka nn salastamiseelnõu kohta. Rahvakogu järel oleks olnud neil kõik võimalused Riigikogu läbipaistvamaks teha, aga jälle oli neil vist hirm Reformierakonna ees. (Või oli põhjuseks see, et nad tegelikult ei tahagi riigikogu avatumaks muuta, sest sisulised komisjonide protokollid kaotati ju ära Ken Marti Vaheri initsiatiivil?)

Mõistan IRL-i hirmu, sest tõesti, Reformierakonnal on võimas kogemustepagas, kuidas spinnida ja «üleannetut» koalitsioonipartnerit nurka suruda. See ka põhjus, miks olen nii positiivselt üllatunud SDE fraktsiooni otsuste osas. Jah, nii elatisfondi vastuvõtmine kui ka salastuseelnõu tagasi lükkamine on õiged sammud, kuid teadmine, et Reformierakonna kättemaks ei tunne piire, näitab suurt julgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles