Natalja Kitam astus sotside erakonnast välja

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Kitam.
Natalja Kitam. Foto: Peeter Langovits

Endine ajakirjanik ja kommunikatsioonijuht Natalja Kitam astus Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE) välja, olles jõudnud partei liige olla vaevalt kolmveerand aastat.

Kitam astus SDEsse mullu 9. aprillil ning lahkus erakonnast eile, 25. jaanuaril.

Kitam ütles Postimehele, et kõik eesmärgid, mille pärast ta erakonda astus, on ellu viidud või on vajalikud protsessid alanud, seetõttu otsustas ta jätkata oma senises valdkonnas. «Olen Tallinna ülikool õppejõud ning Etnowebi portaali asutaja ja juht. Kavatsen jätkata tööd nendes valdkondades,» ütles Kitam.

Ta tunnistas, et erakonnas olnud kuude jooksul koges ta suhtumist, kui teda ei võetud enam eksperdina tõsiselt.

«Kõik jutud integratsioonist ja meediast, millega ma ka varem olin tegelenud, neid ei võetud enam tõsise jutuna vaid mingi poliitilise või parteilise jutuna. See on paradoks, kuna ma läksin poliitikasse just sellepärast, et nägin, kuidas mõned asjad ei taha liikuda sellepärast, et puudub poliitiline tahe. Erakonda astudes võeti mind kuulda ja asjad hakkasid liikuma, samas olin kaotanud ühiskonna ja inimeste usalduse,» rääkis Kitam.

Kitami sõnul pole tal midagi selle vastu, et teda võetakse poliitikuna, aga see talle ei sobinud, et temas nähaksegi ainult poliitikut.

Ta märkis, et oli vahepeal ka sotside riigikogu valimisnimekirjas ja vägagi heal positsioonil, kuid otsustas parlamenti siiski mitte kandideerida. «See oli tõesti minu otsus,» lausus ta.

Kitami sõnul oli tal poliitikasse minnes kolm eesmärki, mis on praeguseks suures osas tema osalusel või juuresolekul käima lükatud.

«Esiteks, ma olen veendunud, et muu kultuuri taustaga inimesed peavad minema poliitikasse, siis hakkavad asjad liikuma. Mul on väga hea meel selle üle, et praeguseks on erinevate erakondade valimisnimekirjadesse jõudnud palju erineva kultuuritaustaga inimesi. Ootan huvitavat valimisdebatti ja mul on hea meel selle üle,» sõnas ta.

Teine eesmärk oli Kitami sõnul see, et lõimumisvaldkond läheks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poliitilisse programmi. Praegu on lõimumine sotside valimisprogrammis sees ja see sisaldab Kitami sõnul palju ka tema mõtteid.

Kolmas eesmärk oli poliitikasse minekul rahvusringhäälingu venekeelse telekanali käivitamine ning kuna kanali loomine on alanud ei ole ka see enam Kitami sõnul põhjus poliitikasse jääda.

Kitam astus Sotsiaaldemokraatrlikku Erakonda mullu kevadel ning ta kandideeris 25. mail toimunud valimistel sotside nimekirjas europarlamenti. Ainsa sotsina osutus europarlamenti valituks Marju Lauristin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles