Ojuland on valmis saama tervishoiuministriks

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland.
Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimees Kristiina Ojuland. Foto: Jaanus Lensment

Postimees on palunud erakondadelt varikabineti koosseisu nimekirja. Rahva Ühtsuse Erakond (RÜE) teatas, et on valmis vastu võtma ühe ministri portfelli.

«RÜE volikogu on otsustanud, et meie erakond on valmis kandma tervishoiuministri portfelli. Ministri kandidaat on Kristiina Ojuland,» vastas RÜE tegevsekretär Kerli Green.

Kristiina Ojuland selgitas Postimehele, et nende erakond on kogu oma eksisteerimise aja jooksil tegelenud tervishoiu küsimustega. «Kuna meie ridades on arste, õdesid, proviisoreid, siis need teemad on meil hästi aktuaalsed olnud. Loomulikult ka inimestega rääkides tulevad välja nende oma kogemused. Viimastel aastatel on arstiabi väga hulluks kätte ära läinud,» sõnas Ojuland, tuues näiteks pikad järjekorrad eriarstide juurde, arstide ülekoormuse ning nende väljavoolu.

«Muidugi ka Haigekassa rahastamise pool, see jätkusuutmatus, millele ka Riigikontroll on korduvalt tähelepanu pööranud. Kui erakond saab parlamenti valitud, siis kahtlemata oleme valmis osalema valitsuskoalitsioonis, eeskätt tervishoiu valdkonnas,» ütles Ojuland. 

Hommikuse seisuga on oma varikabineti koosseisu esitanud ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes muuhulgas leiab, et Eestis on ministreid liiga palju ning soovib vähendada ministrite arvu 11 peale. Valitsuse praeguse koosseisuga võrreldes tahab erakond kaotada just tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri koha.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles