Herkel: pigem üllatas Reformierakonna varasem kõrge toetus

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe valimisstuudio.
Postimehe valimisstuudio. Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna esimees Andres Herkel ütles, et väikeparteide reitingu hüpe oli ootuspärane ja üllatav oli pigem Reformierakonna suur toetus detsembris. 

Reformierakonna toetus kerkis detsembris viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele ehk 32 protsendini, selgus rahvusringäälingu tellitud TNS Emori uuringust.

Erakondade jaanuarikuise uuringu tulemustest üllatavad aga kaks väikeerakonda, Vabaerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), kellest esimest toetaks valimistel juba kaheksa ning teist viis protsenti valijaist. Võrreldes detsembriga on kõige enam langenud Reformierakonna toetus – 32 protsendilt 25 protsendile.

Vabaerakonna esimees Andres Herkel ütles Postimehe valimisstuudios, et tulemus ei olnud tema jaoks üllatav, vaid eelmise aasta reiting oli lihtsalt pettumus.

Herkel avaldas lootust, et toetus väikeerakondadele võib veel suurenedagi, kuna inimesed pole suurerakonna poliitikaga rahul.

«Pigem oli see reiting, mis Reformierakonnal vahepeal oli, üllatus. Ma ei saa aru, millest Reformierakonna kõrge reiting tuli, nüüd on see paika loksunud ja realistlik,» rääkis Herkel, kelle sõnul ei ole olnud Vabaerakonnal suuri vahendeid reklaamikampaaniaks.

Toetuse tõus Herkeli sõnul vabaerakonna edasisi plaane ei muuda. «Teeme tavalist tänavakampaaniat, suhtleme inimestega – see on meie võit,» rääkis Herkel, kes tunnistas, et nende toetajate seas võib olla neid, kes annavad protestihääle, kuid ta ei nimetaks kõiki pooldajaid protestivalijateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles