Indrek Saar: uutel tulijatel jääb tuntud nimedest puudu

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE peasekretär Indrek Saar
SDE peasekretär Indrek Saar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti poliitilisele maastikule tuleb värvi juurde, aga uute tulijate nimekirjades ei ole piisavalt tuntud inimesi, näitavad Postimehe tellitud uuringu tulemused Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Indrek Saare arvates.

TNS Emori läbiviidud uuringu tulemused näitavad, et toetus väikeerakondadele kasvab. Mida te sellest arvate?

Väga tervitatav! See on midagi, mida on tükk aega küsitud, et Eesti poliitiline maastik võiks mitmekesistuda.

Mida valijate eelistused näitavad tänase Eesti kohta?

Kindlasti tahavad nad muutust suhtumises ja selles, kuidas poliitikat tehakse. Oleme näinud, kuidas parempoolne koalitsioon on väga üleolev paljudel teemadel ja jutustab tihtipeale ainult ühte tõde. Inimesed arvavad, et maailmas on rohkem värve ja et sotsiaalne õiglus, hoolivus on see, mida ühiskond on järjest rohkem küsinud. Et oleks rohkem avatust ja et poliitikat ei tehtaks tagatubades, vaid koostöös kodanikuühiskonnaga.

Kui tõenäoliseks peate, et riigikokku saab rohkem kui neli parteid?

Vara veel öelda. Uute tulijate Achilleuse kand on nende nimekirjad. Kas neil on piisavalt tuntud ja usaldusväärseid inimesi, see on kõige suurem küsimärk. Kas nende nimekirjad veavad ringkondade mõttes välja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles