Vooglaid küsib pea 900 riigikogu kandidaadilt arvamust kooseluseaduse kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varro Vooglaid
Varro Vooglaid Foto: Peeter Langovits

Varro Vooglaiu juhitav SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) saatis riigikokku kandideerivatele poliitikutele küsimustiku, millega soovib välja selgitada nende meelsuse kooseluseaduse asjus.

SAPTK soovib kandidaatidelt teada, kas nad toetaksid riigikogu liikmena kooseluseaduse jõustumist, kas nad pooldavad perekonnaseaduse muutmist nii, et abielu saaks sõlmida ka samast soost isikute vahel, ning kas nad pooldavad abielu määratlemist põhiseaduses mehe ja naise vahelise liiduna.  

BNS kirjutas, et SAPTK märgib küsimustikus, et küsimustele vastamine on kohustuslik. Varro Vooglaid lükkas selle väite aga ümber. «Iga kandidaat saab ise otsustada, kas vastata küsimustele või mitte,» teatas Vooglaid.

Parlamenti pürgiv Vabaerakonna esimees Andres Herkel hoiatas juba möödunud nädalal Postimehe kampaaniablogis kõiki kandidaate meiliuputuse eest.

«Nimelt helistab mõne aja möödudes Varro Vooglaid ise ja küsib kõigi kandidaatide meiliaadresse. Tal on vaja välja uurida, kes on kooseluseaduse poolt ja kes on vastu, et siis järeldusi teha. Kõik 876 kandidaati, valmistugem suuremaks meiliuputuseks,» kirjutas Herkel.

Varro Vooglaid ütles Postimehele, et igale kandidaadile saadeti üks kiri kolme küsimusega, et selgitada välja tema seisukoht. Praeguseks on vastanud umbes 200 kandidaati.

Mis saab neist, kes sihtasutusele ei vasta? «Siis me kirjutame, et tegemist on kandidaatidega, kes ei taha valijatele oma seisukohta teatavaks teha. Kui inimesed salatsevad või ei ole nõus ütlema, milliste põhimõtete eest on nad valmis seisma, siis demokraatlikus riigis see väga kohane ei ole,» ütles Vooglaid.

SAPTK on saanud tuntuks kooseluseaduse vastu võitlemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles