Aarne Seppel: kas parteitiiger hüppab?

Aarne Seppel
, Postimees Plussi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Seppel
Aarne Seppel Foto: Erik Prozes / Postimees

Kiire pilguheit parteide valimisprogrammidele näitab, et info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnale ei ole erakondadel just üleliia palju tähelepanu jagunud, kirjutab Aarne Seppel.

President ütles juba mõnda aega tagasi, et Eesti ei ole infoühiskonna poole teel, vaid me oleme juba infoühiskonnas kohal. Ilma interneti ja X-teeta jääks väga suur osa Eestist lihtsalt seisma. Eesti digitaalse ühiskonna edust tulevad õppima delegatsioonid sõna otsest mõttest igalt poolt maailmast. Eesti maine e-riigina on ääretult hea.

Kiire pilguheit parteide valimisprogrammidele näitab siiski, et liiga palju ei ole IKT valdkonnale tähelepanu jagunud. Selge veelahe jookseb võimu- ja opositsiooniparteide vahel, ilmselgelt saavad infotehnoloogia võimalustest paremini aru ja oskavad neis peituvat potentsiaali selgemalt esile tuua need, kellel on rohkem infot. Ja võimul olemine tähendab ka ligipääsu infole. Oma osa on sellelgi, kas programmikirjutajate hulgas on mõni, kes IKT probleeme ja võimalusi kirjeldada oskab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles