Poliitplakatid peavad keskööks tänavatelt kaduma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis algab homme koos aktiivse kampaaniaperioodiga poliitilise välireklaami keeld, mis tähendab, et erakondade ja kandidaatide valimisplakatid peavad hiljemalt keskööks tänavatelt kaduma.

Samas on paljud poliitreklaamid praeguseks juba maha võetud. Näiteks välireklaamiettevõtte JCDecaux esindaja kinnitas Postimehele, et nende valimisreklaamid korjati ära ööl vastu tänast.

Valimisseaduse kohaselt on aktiivse valimisagitatsiooni ajal keelatud üksikkandidaadi, erakonna ja erakonna nimekirjas kandideeriva inimese, nende logo, muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel. Samuti on keelatud muu poliitiline välireklaam.

Ebaseadusliku välireklaami tellimise või avalikustamise eest näeb karistusseadustik ette kuni 400, juriidilisele isikule aga kuni 1300 euro suuruse trahvi.

Aktiivse agitatsiooni periood algab 40 päeva enne valimisi. Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles