Saarts: valimised võidab see, kes defineerib põhikonflikti

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts.
Tõnis Saarts. Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts rääkis 45 päeva enne riigikogu valimisi, et poliitikateadustes on teada seisukoht, et võidab see, kes defineerib valimiste põhikonflikti, just see saab endale parteide vahel kõhklejate ja viimasel minutil otsustajate hääled.

«Need kahtlejad harilikult lähevadki selle võitja poole, selle poole, kes nende meelest neid kõige paremini selle valimiste põhikonfliktiga kõnetab,» sõnas Saarts saates «Aktuaalne kaamera. Nädal», vahendas ERR Uudised.

Ta näeb riigikogu valimistel kolme võimalikku põhikonflikti - julgeolek, toimetulek ja stagnatsioon.

«Üks potentsiaal on tõesti see, et selleks kujuneb jälle see Vene küsimus, mida seekord siis nimetatakse julgeolekuküsimuseks, aga tegemist on sama vastandusega sisuliselt, teine võimalus on tõesti, et sellest kujuneb ennekõike niisugune vasak-parem skaalal töötav konflikt, kus võtmemärksõnaks on võib-olla maksupoliitika ja inimeste toimetulek,» rääkis ta.

«Ja tegelikult neil valimistel tundub, et on olemas ka kolmas võimalus, et selleks põhikonfliktiks kujuneb küsimus seisakust või stagnatsioonist - et nii-öelda seisakut toetav Reformierakond versus ülejäänud, kes tahavad nagu muutusi, julgemaid reforme,» rääkis Saarts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles