Vello Pettai: ilma kohtuotsuseta kampaaniaks kulutatud raha tagasi ei saa

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai.
Vello Pettai. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai ütles täna riigikontrolli auditi analüüsi kommenteerides, et Tallinna linna eelarvest valimisreklaamiks kulutatud rohkem kui 300 000 eurot ilma kohtuotsuseta praeguse seadusandluse juures kuidagi tagasi maksma sundida ei saa.

Tema sõnul konstateeritakse fakte ühiskonnas kolmel tasandil: ajakirjandus, riiklik uuriv instants ehk riigikontroll ja kohus, praeguses nii-öelda vaheetapis tõi ta välja riigikontrolli aruande kaks olulist fakti – põhjalik analüüs, mis on tehtud teavituskampaaniate sisu kohta ning ajastatus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aruanne näitab selgelt ära, et 2012. aastal oli taolisi kampaaniaid hästi vähe ja ühtäkki sügisel 2013 võttis Tallinna linn väga palju ette, mis teatavasti oli küllaltki lähedal valimistele,» märkis Pettai.

Pettai, kes on ise ka erakondade rahastamise järelvalve komisjoni liige, ütles, et komisjon on pidevalt oma võimalusi täiendanud ja rolli sisse kasvanud ning avaldas lootust, et komisjon võib tulevikus järelevalve teostamiseks volitusi juurde saada.

«Praegu on riigikogu menetluses seadusemuudatus, mis võimaldaks ka komisjonil natuke rohkem nendele küsimustele tähelepanu pöörata ja võib-olla isegi omandada suuremaid volitusi järelevalve teostamiseks riikliku järelevalve asutusena, kas see vastu võetakse, on seadusandja küsimus, aga kui seadusandja leiab, et antud juhtum ja võib-olla mingisugused muud asjaolud vajavad seda, siis komisjon kindlasti täidab neid funktsioone,» rääkis Pettai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles