IRL esitas neljanda erakonnana valimisnimekirjad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liit esitas täna neljanda erakonnana vabariigi valimiskomisjonile riigikogu valimiste nimekirjad.

Eile andis 125-liikmelised nimekirjad üle Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Reformierakond. Lisaks esitas kandideerimisdokumendid Henn Leetna, kes soovib osaleda valimistel üksikkandidaadina Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas.

Kandidaate saab registreerimiseks esitada homme õhtuni. Varem on end valimisteks üles seadnud kolm üksikkandidaati: Tartu linnas kandideerida sooviv Urmo Karusoo, Harju- ja Raplamaal kandideerida sooviv Jaak Vackermann ning Marek Ranne, kes tahab valimistel osaleda Võru-, Valga- ja Põlvamaa valimisringkonnas.

Enne registreerimiseks esitamist peavad nii üksikkandidaadid kui erakonnad kandma rahandusministeeriumi arvele kautsjoni, mis seekord on iga kandidaadi kohta 355 eurot.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil. Eelmistel, 2011. aasta valimistel osales üheksa erakonda ja 32 üksikkandidaati. Reformierakond sai toona riigikogus 33, Keskerakond 26, Isamaa ja Res Publica Liit 23 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond 19 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles