Paet võib naasta europarlamendist ministriks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Reformierakond esitasid täna esimeste erakondadena vabariigi valimiskomisjonile riigikogu valimiste nimekirjad.
Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Reformierakond esitasid täna esimeste erakondadena vabariigi valimiskomisjonile riigikogu valimiste nimekirjad. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eurosaadik Urmas Paeti (Reformierakond) sõnul pole ta riigikogu valimistel partei nimekirja tipus mitte pelga häältemagnetina, vaid hellitab võimalust ministrina järgmisse valitsusse naasta.

Millistel tingimustel ja millise portfelli kasuks ta europarlamendi kohast loobuks, Paet ei avaldanud. «Neid elualasid on mitu, aga sõltub sellest, milline on koalitsioon. Erakonnal ja selle toetajatel on oluline võimalus öelda, milline valitsus olema saab,» sõnas Paet, kes neli aastat tagasi võttis samas valimisringkonnas 10 779 häälega isikumandaadi.

Paeti Brüsseli kolleegidest lähevad riigikogu valimistel hääli püüdma veel Yana Toom (Keskerakond) ja Tunne Kelam (IRL), kes osales parlamendivalimistel viimati 2003. aastal ning võib erakonna toetamise kõrval otsida ka tagasiteed kodusesse poliitikasse.

Paeti erakonnakaaslane Kaja Kallas ja sots Marju Lauristin keeldusid tänavu parlamenti kandideerimast, digivolinik Andrus Ansip ei saa seda teha oma ameti tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles