Padar: mõistlik on valida erakonnale uus juhatus

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune europarlamendi saadik Ivari Padar.
Praegune europarlamendi saadik Ivari Padar. Foto: Priit Simson.

Homse sotside volikogu juht, endine erakonna esimees Ivari Padar peab kõige õigemaks, et poole kuu pärast valitaks sotsidele uus juhatus. Parteijuhi trumpideks peab ta oskust suhelda ja härjakannatust.


Kas te südames natuke pelgate ka homset volikogu?

Ei pelga. Olen volikogu esimees ja minu ülesanne on volikogu korrektselt läbi viia. Olen väga selgelt sellel positsioonil, mida kirjeldasime ka erakonna nelja endise esimehe kirjas: on mõistlik, et oktoobri üldkogul toimuksid demokraatlikud juhatuse valimised, kus erakonna erinevad liikmed tulevad väga selgete ideedega välja. Kui seda kõike korralikult teha, on see väärikas restart kogu valimisteemale. Need, kes jäävad õiglases ja demokraatlikus valimises kaotajaks, peavad oskama ka kaotada. Ükskõik, kes need on.

Miks teil olukord selline on, et ei saa oodata juhatuse mandaadi lõppemist tuleva aasta aprillis?

Tõde on see, et probleemid on üleval olnud juba pool aastat. Tegelikult sai kõik alguse juba detsembris, kui toimusid erakonna esimehe etteasted peaministri ja ministrite suhtes. Juba siis oli juhiarutelu üleval. Ja me ei saa küll öelda, et Rahvaliidust on meile üle tulnud tuhandeid inimesi, aga meiega on liitunud oluline osa kaasamõtlevaid inimesi. On mõistlik anda neile võimalus osaleda erakonna juhtimisorganis ja tulgu oktoobrikuisest juhtkonna valimisest üks aus ja demokraatlik protsess!

Jääb mulje, et teil on pidev juhikriis.

Mina lahkusin küll erakonna esimehe kohalt pika halli habemega! Ja ega keegi ju väida seda, et oktoobris väga oluline juhtkonna vahetus tuleb. Mul on hää meel, et praegu on kandidaate rohkem kui üks. Ja keegi ei ole ka täna öelnud, et Jüri Pihl oma ameti maha paneb. Meil on persoonidevahelisi erimeelsusi, see on üks pool, aga teisalt on meiega liitunud inimesi, kes väärivad, et saavad kaasa rääkida meie juhtorganites.

Millest Pihlil vajaka jääb?

Mina ei saa ühegi kandidaadi kohta kriitikat teha. Aga kindlasti on kõikidel kandidaatidel võimalus end erakonnas teostada nii number ühena, number kahe või kolmena. Peamine, et protsesside viisaka läbiviimise järel oleks oskust jääda ka number kaheks või kolmeks.

Olete Sven Mikseri poolt?

Ei ütle ühtegi oma seisukohta. Valimistulemused olgu millised tahes – neid peab erakond aktsepteerima ja need edasikaebamisele ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles