Kaks ärimeest liitus Rahvaliiduga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Tänavu palju tuntud liikmeid kaotanud Rahvaliiduga ühines kaks kogenud ärimeest – Rene Naptal ja Meelis Niin.

Mitmel erineval ärisuunal kätt proovinud Rene Naptal on olnud ettevõtluses tegev juba 1992. aastast ja Rahvaliiduga liitumise peapõhjuseks on soov praeguseks väljakujunenud nii sotsiaalse kui ka majandusliku olukorra muutmine ja võimalus selles protsessis ise kaasa lüüa.

«Valitsus räägib kogu aeg sellest, et tuleb olla innovaatiline, kuid mingeid tingimusi selleks ei loo. Vastupidi - kõikvõimalikud aktsiisid ja muud maksud tõusevad, kasu sellest pole aga mingit ja ettevõtlus kui selline on viidud sisuliselt ummikseisu,» leidis Naptal.

Tema sõnul peaks alustama korralikest analüüsidest. «Meil on inimesi, kes oskavad neist lähtuvalt asjad käima panna ning just oma riigi huvidest lähtuvalt tegutseda. Kusjuures riigi all pean silmas just siinelavaid inimesi, mitte pelgalt valitusaparaati ja ülemääraseks paisutatud ametnikearmeed,» rääkis Naptal.

«Olukorras, kus valitsus on läbi kõikvõimalike omaenda valitsemisalas olevate asutuste lasknud tuulde umbes kümnendiku riigieelarvest (silmas on peetud äsjast riigikontrolli auditit) ja selle eest mitte keegi ei vastuta, pole mõtet rääkida mõtestatud ja vastutustundlikust, veel vähem innovaatilisest majanduspoliitikast.»

Teine liituja, Meelis Niin on erakonna juures tegev juba mõnda aega ja nüüdsest on ta erakonnaga ka ametlikult ühinenud. Tema kirg on passiivmajad - täpsemalt nende ehitus, projekteerimine ja sellealane teave kogu Euroopas.

Tegemist on innovaatilise valdkonnaga, mille levik on hoogustumas ja kasumimarginaalid Euroopas kõrged.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles