Peeter Ernits lahkub Maalehest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Peeter Langovits

Maalehes üle 11 aasta töötanud ajakirjanik Peeter Ernist lahkub sellel nädalal ajalehest, põhjendades seda kandideerimisega riigikogusse.

«Ma arvan, et riigikogu valimistel kandideerides ei ole õige istuda kahel toolil korraga. Ei saa olla korraga ajakirjanik ja poliitik. Ma ei taha mängida lolli ja öelda, et kord olen poolrase ja kord ei ole,» ütles Ernits Postimehele.

Ernitsa kinnitusel on Maalehest lahkumine tema isiklik otsus ja survet ei avaldanud selleks keegi. «Pigem avaldati mulle survet, et ma ajalehest ei lahkuks,» lausus ta.

Ernits ei ole mõelnud, mida ta hakkab tegema siis, kui ta ei osutu kevadistel valimistel riigikogusse valituks.

Ma ei ole selline, kes ennast igatpidi kindlustab. Olen otsustanud, et praegu on õige aeg astuda see samm. Juhul, kui mind riigikogusse ei valita, küll ma leian tööd,» sõnas Ernits.

Täna teatas ametist lahkumisest ka Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik. Ernitsa sõnul maalehes sisemisi pingeid või majanduslikku kitsikust ei ole, mis oleks sundinud Viidikut peatoimetaja kohalt lahkuma.

«Aivari lahkumine oli mulle suur üllatus aga mina ei taha tema eest rääkida. Üks periood paistab lõppevat. Maalehe tööatmosfäär ja kollektiiv on suurepärased ning Aivari lahkumine ei ole sellega kuidagi seotud. Meie lugejaskond ja populaarsus on tõusuteel ning Maaleht on kõige suurem Eesti nädalaleht,» ütles Ernits.

Peeter Ernits kandideerib 1. märtsil toimuvatel riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas Tartu- ja Jõgevamaal. Eelmistel parlamendivalimistel kandideeris Ernits Rahvaliidu nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles