Ekspert: Aare ja Vitsut rikkusid Rahvaliidu positiivse momendi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Erakogu

Poliitikaekspert Agu Uudelepp usub, et hiljuti lahvatanud rahaskandaal ning nn häältemagnetite lahkumine Rahvaliidust seab erakonna taas halba valgusesse.

Uudelepa sõnul näitab Rahvaliidus lahvatanud uus tüli, et erakonna juhtimisel ei ole ühtset meeskonda. Tema arvates on erakonda sisse viidud hulk inimesi, kes ei saa päris täpselt veel aru, kuidas nad on omavahel seotud või kuidas peaks võim erakonna sees jaotuma.

«Omavahelist usaldust ja koostööd ei ole. Mida lähemale tulevad valimised, mida pingelisemaks läheb õhkkond, seda keerulisem on suhteid lappima hakata,» märkis Uudelepp.

Kuigi Rahvaliidu esimees Juhan Aare ja peasekretär Lauri Vitsut ei usu, et möödunud nädalal lahvatanud ning praeguseks väidetavalt lahenenud rahaskandaal võiks mõjutada erakonna mainet, arvab Uudelepp otse vastupidist. «Nad võtsid ja rikkusid sellega positiivse momendi ära,» märkis Uudelepp.

Lisaks avaldab tema hinnangul Rahvaliidule väga halba mõju seegi, et erakonnast on viimasel ajal lahkunud või taandunud enamus häältemagneteid. «Praegu on Rahvaliidul puudu umbes 20 inimest, kes oleksid võimelised 1000 häält võtma. Kui neid inimesi ei leita, siis sellisel juhul valimiskünnist ületada ka ei õnnestu,» arvas Uudelepp, lisades, et Rahvaliit on alati saanud peamiselt kandidaadihääli ja vähe üldise kaubamärgi hääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles