Aare: tüli ei tõmmanud Rahvaliidule vett peale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut ja Juhan Aare Rahvaliidu pressikonverentsil. Aare näitab erakonna uue programmi kavandit.
Lauri Vitsut ja Juhan Aare Rahvaliidu pressikonverentsil. Aare näitab erakonna uue programmi kavandit. Foto: Artur Sadovski

Rahvaliidu esimees Juhan Aare ei nõustunud tänasel pressikonverentsil kõlanud väitega, et tema ja erakonna peasekretäri Lauri Vitsuti tüli kahjustas partei mainet.

«Ei, ma ei arva seda, et keegi on kellelegi vett peale tõmmanud,» ütles Aare.

«See temaatika, mis kuidagimoodi ajakirjandusse jõudis ja võimendati Päevalehe kaudu, tekitas olukorra eilsel päeval, kus pommitati mind ja Lauri Vitsutit ja me pidime erinevatel aegadel andma erinevates asjades vastuseid,» rääkis Aare.

«Seetõttu tekkis väikene, ma ei taha öelda, et just mudamaadlus, aga vastastikuste arusaamatuste esitamine.»

Tema sõnul liigub erakonna maine praegu hoopis ülesmäge, mille nimel teevad uued juhid kõvasti tööd, mille tarbeks saadi erakonna televisioon asutatud ja millele peaks aitama kaasa peagi valmiv uus programm.

«Kui kõike seda nimetada vee pealetõmbamiseks, siis ma arvan, et on kasutatud küll väga valesid sõnu.»

Aare väitel on see aktiivse tegutsemisega paratamatult kaasnev risk. «Kui juhtub ka mõni arusaamatus, siis vabandage väga, kes teeb, sel juhtub.»

Lauri Vitsut vabandas tänasel pressikonverentsil, et erakonna siseprobleemidest teravas toonis avalikkuse ees rääkis, ning tõdes, et eelkõige kannatas sellest tema enda partei.

Eile avalikkuse ees üksteist vastastikku kahtlastes rahatehingutes süüdistanud Aare ja Vitsut kinnitasid tänasel pressikonverentsil, et erimeelsused said eilsel juhatuse koosolekul klaaritud.

Aarega seotud Eesti Kultuurfilm kannab partei videoklippide tegemiseks kasutatud 177 000 krooni erakonnale tagasi. Vitsut peab aga 3. septembriks andma juhatusele ülevaate raamatupidamislikest segadustest, mille pärast ähvardas Aare eile algatada Vitsuti tagandamise peasekretäri kohalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles