Parteist lahkunud: Rahvaliitu tüüritakse Keskerakonda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu endised aseesimehed kutsuvad erakonna praegusi liikmeid üle tulema sotsiaaldemokraatide sekka ning väidavad, et praegune juhtkond tüürib peamiselt maainimesi ühendavat parteid Keskerakonda.

«Vaatame kahetsustundega, kuidas rahvaliitlaste ühiselt koostatud programm Hooliv Eesti kipub hääbuma erakonnajuhtide omakasupüüdliku vägikaikaveo tulemusena ning ilmselt saavad tõeks juba kevadel kõlanud kartused, et veel enne valimisi viiakse erakond Keskerakonna lippude alla,» seisab eksaseesimeeste avalduses.

Ene Tomberg, Kajar Lember ja Anto Liivat jälgivad oma sõnul murelikult seda, kuidas erakonna iseseisva jätkamise eest seisnud juhtfiguurid kemplevad valijate huvide esindamise asemel parteikassa pärast.

«Tänaseks on selge, et Rahvaliidu iseseisva jätkamise toetajad ei saa erakonna juhtimisega hakkama.»

Kolme sotsidega liitunud aseesimehe sõnul koostab nende uus partei praegu valimisplatvormi, kuhu võivad panuse anda ka nende eeskujul ületulevad rahvaliitlased.

«Kutsume just nüüd endaga ühinema kõiki mõttekaaslasi, et Hooliva Eesti programmis kirjeldatud põhimõtted oleksid ka tulevikus Eesti poliitikas mõjukalt esindatud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles