Rahvaliidu juhid tegid vaherahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu juhatuse koosolek teisipäeval hotellis Salzburg. Pildil Juhan Aare ja Lauri Vitsut (seljaga).
Rahvaliidu juhatuse koosolek teisipäeval hotellis Salzburg. Pildil Juhan Aare ja Lauri Vitsut (seljaga). Foto: Toomas Huik

Eile avalikkuse ees üksteist vastastikku kahtlastes rahatehingutes süüdistanud Rahvaliidu juht Juhan Aare ja peasekretär Lauri Vitsut kinnitasid tänasel pressikonverentsil, et erimeelsused said eilsel juhatuse koosolekul klaaritud.

Tüli ühe osapoole, erakonna juhi Juhan Aarega seotud Eesti Kultuurfilm kannab partei videoklippide tegemiseks kasutatud 177 000 krooni erakonnale tagasi. Teisalt ei tule peasekretär Toomas Vitsutil enam karta ametist tagandamist.

Aare tegi ettepaneku raha partei eelarvesse tagasi kanda eilsel juhatuse koosolekul isiklikult, sest nõustus väitega, et partei eelarve ei luba sellises mahus telekulutusi teha.

Esimehe sõnul lepiti kokku, et temaga seotud firma kannab kogu raha tagasi kolme kuu jooksul.

Partei veebitelevisiooni samas kinni ei panda ning alustuseks rahastab Kultuurfilm seda omast taskust ja hiljem üritab kaasata teleprojekti finantseerimiseks muid allikaid.

Võimalik raha tulevikus

Aare ütles tänasel pressikonverentsil Postimees.ee küsimusele vastates, et pole välistatud, et Rahvaliit tellib teleteenust ka edaspidi Kultuurfilmilt, kuid siis juba kantakse raha üle lepingulistel alustel.

Aare sõnul otsustas nimelt erakonna juhatus eile, et peab parteitelevisiooni tähtsaks ning kavatseb seda rahastada konkreetse lepingu põhjal. Samas on Aare sõnul võimalik, et teleprojekti hakatakse tellima mõnelt muult firmalt.

Erakonna esimehe sõnul tuleb enne parteieelarve ringi teha ning tekitada sinna rida, kust saab videoprojekte rahastada. Tema väitel on erakonna eelmised, praeguseks sotside sekka läinud juhid tekitanud eelarves palju segadust, mis aitas kaasa ka praeguse olukorra sünnile.

Vitsut jääb ametisse

Tüli teine osapool, erakonna peasekretär Lauri Vitsut peab aga 3. septembriks andma juhatusele ülevaate raamatupidamislikest segadustest, mille pärast ähvardas Aare eile algatada Vitsuti tagandamise peasekretäri kohalt.

Aare ütles, et Vitsut jääb siiski tõenäoliselt ka pärast 3. septembrit ametisse. «Ma ei näe mingit põhjust ega vajadust selle küsimuse püstitamiseks.»

Raamatupidamisega kursis olevad inimesed olevat nimelt erakonna juhatuse eilsel koosolekul talle üsna veenvalt selgitanud, et Andres Raidi palgarahadega seonduv on seaduslik.
Aare süüdistas eile peasekretär Vitsutit selles, et too on teinud kahtlasi tehinguid erakonna rahaga, korraldades erakonna pressiesindajana ametisse võetud Andres Raidile osa töötasu maksmist sularahas «mustalt», lähetuskulude sildi all.

Vitsut lükkas süüdistused tagasi ja kinnitas, et pole teinud ebaseaduslikke tehinguid erakonna rahaga.

Teenibki miinimumpalka?

Tema sõnul on Raidi palgaks miinimumpalk. «Ta saab seda miinimumpalka ülekande teel ja mingisugust sularaha meil ei liigu.» Lähetuskulusid aga makstud Raidile reaalsete komandeeringute eest.

Vitsut omakorda tõi lagedale Rahvaliidu raha suunamise partei esimees Juhan Aarega seotud erafirmale Eesti Kultuurfilm, seda Rahvaliidu-teemaliste videoklippide tootmise ja veebi paigutamise eest, milleks on kulunud 177 000 krooni erakonna vahendeid.

Aare sõnul oli tegu Rahvaliidu televisiooni käivitamise kuludega. Aarele kuuluval Intv.ee lehel vahendatud YouTube’i klippide vaadatavus ulatub Postimehe eilsete arvutuste kohaselt mõnekümnest kuni kolmesaja korrani ja on kokku ligi 2000.

Aare ise väitis tänasel pressikonverentsil, et kokku on neid klippe vaadatud üle 30 000 korra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles