Kuidas plaanib Keskerakond tagada 1000-eurose alampalga?

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare kõne Estonia kontserdisaalis.
Edgar Savisaare kõne Estonia kontserdisaalis. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar käis oma eilses aastalõpukõnes välja ohtralt valimislubadusi, muuhulgas lubas ta juba järgmisest aastast alampalga 1000 euroni tõsta. Täna ei soovi Keskerakond aga selgitada, millise plaaniga selleni on võimalik jõuda.

Muuhulgas lubas Edgar Savisaar, et Keskerakond langetab hindu ja võitleb vaesusega, rajab taskukohaseid elamispindu, leevendab väljarännet ja ettevõtjate elu. Lisaks viib Keskerakond läbi seni tegemata maksu- ja haldusreformi. Keskerakond teeb lõpu ka pikkadele ravijärjekordadele, mis olevat vaid tervishoiu alarahastuse tulemus.

Ka plaanib Keskerakond viia alampalga 1000 euroni ja seda kohe järgmisel aastal. Samuti viib erakond läbi pensionireformi, mis võrdsustaks pensioniaastad ja tööaastad. Ka väiksemad muudatused, nagu hambaravihüvitise kehtestamine, tehakse Savisaare kinnitusel ära.

Postimees palus Keskerakonnal lahti seletada, kust tuleb lubaduste katteks raha. «Kuna meil on ees ootamas valimiskonverents 10. jaanuaril, kus me paneme paika lõplikult oma nimekirja ja platvormi, siis tegelikult meil on selline plaan võetud, et me hakkame oma lubadusi lahti seletama. Eilne kõne oli avalöök meie kampaaniale ja platvormi avalikustamisele,» ütles erakonna pressisekretär Taavi Pukk. «Jõulude ajal hoiaksime veidi tagasi sellega, aga pärast jõule hakkaksime järjest neid asju välja käima,» lisas Pukk, kelle sõnul huvituvad inimesed jõulude ajal muust kui poliitikast.

Samas lubas ta, et Savisaare ettepanekud vaid loosungiks ei jää – kõik selgitatakse lahti. «Need (ettepanekud), mis seal kõnes said mainitud, tulevad meie platvormist ja ühistest ideedest. Need ettepanekud loosungiks ei jää, meie platvorm põhjendab seda kõike, aga me teeks seda samm sammult,» lisas Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles