Juhan Aare lubas Rahvaliidu peasekretäri tagandada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut
Lauri Vitsut Foto: STANISLAV MOSHKOV/SALDO

Rahvaliidu esimees Juhan Aare lubas tänasel Rahvaliidu korralisel koosolekul avalikustada dokumendid, mis tõestavad erakonna peasekretäri Lauri Vitsuti osalust kahtlastes tehingutes erakonna rahaga ning algatada Vitsuti tagandamine.

Aare sõnul kutsus ta eile kokku erakonna aseesimeeste nõupidamise, kus ta kõnealused dokumendid esitas. «Ütlesin aseesimeestele neid dokumente kommenteerides, et mina ei lase end mässida mingitesse ebaseaduslikesse rahalistesse operatsioonidesse,» ütles Aare.

Tänase päeva jooksul lubas erakonna esimees avalikustada kõnealused dokumendid kõigile Rahvaliidu liikmetele ja avalikkusele.

Need tõestavad Aare väitel, et «Lauri Vitsut on alustanud 20. juunil sel aastal rahalisi mahhinatsioone, millega mina nõus ei ole.»

Operatsiooni sisu seisneb Aare väitel selles, et töölepinguga on erakonna meediajuhiks miinimumpalga eest tööle võetud Andres Raid. Raidi suhtes on Aare väitel rakendatud kohtutäituri piirangud, nii et igasugune ametlikult teenitud raha, mis ületab miinimumpalga, läheb riigi tuludesse.

«Lauri Vitsut püüab talle raha maksta niimoodi, et annab korraldusi võtta välja sularaha kassast ja maksta Andres Raidile palka nii, et see ei läheks riigi tuludesse,» seletas Aare.

Juhan Aare rõhutas, et selliste ebaseaduslike tehingute eest ei vastuta seaduse kohaselt mitte ainult peasekretär, vaid kogu juhatus. «Toimuvad tehingud, millega mina nõus pole. Mina ei pea ilmtingimata erakonna esimees olema ega ole nõus osalema mahhinatsioonides,» sõnas ta.

Ka pole Vitsut Aare väitel kandnud erakonna B-kaardile teisi juhatuse liikmeid, vaid ainult ennast. B-kaart ehk registrikaart sisaldab infot ettevõtte, sihtasutuse või mittetulundusühingu allkirjaõiguslike liikmete kohta, kes võivad seda esindada ja tehinguid sõlmida.

Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut Juhan Aare süüdistustega ei nõustunud.

«Esiteks ei ole niisugust pretensiooni mulle esitatud, teiseks ei ole sularahas Andres Raidile palka makstud, see ei vasta tõele,» kommenteeris ta Andres Raidile sularahas palgamaksmise süüdistust.

«Andres Raid on meil tööl täiesti ametlikult, miinimumpalga peal ja ta saab seda miinimumpalka ülekande teel ja mingisugust sularaha meil ei liigu,» seletas Vitsut.

Vastates küsimusele, kas erakonna B-kaardil on hetkel vaid tema nimi, ütles Vitsut, et B-kaardile on praeguseks kantud ainult nende isikute nimed, kes hetkel tehinguid teha võivad.

«See, kas keegi B-kaardil on või ei ole, ei oma juhatuse liikmete suhtes õiguslikku tähendust. Kui Juhan Aare tundis, et ta pole B-kaardile kantud ja ei saanud seetõttu teha mingisuguseid tehinguid, mis võivad erakonnale kahjulikud olla, siis kokkuvõttes on see ehk isegi kasuks tulnud,» märkis Vitsut.

«Me kardame praegu Juhan Aaret sinna B-kaardile kanda, kuna me ei tea, mis tehinguid tegema hakatakse erakonna varaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles