Riigikogu pidas aastaga 344 tundi istungeid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogu täiskogu pidas sel aastal 124 istungit, mis kestsid kokku 344 tundi.

Kui esimesel poolaastal toimus 71 korralist, kaks täiendavat ja kaks erakorralist istungit, siis aasta teisel poolel pidas parlament 48 korralist ja ühe erakorralise istungi. Kokku kestsid tänavused istungid 344 tundi ja 28 minutit.

Esimese poolaasta lühimad istungid toimusid 13. märtsil ja 8. mail, mil täiskogu istung kestis vaid kaheksa minutit. Pikim istung seevastu vältas lausa 20 tundi ja 47 minutit: istung algas 18. juunil kell 13 infotunniga ning lõppes järgmisel hommikul kell 9.47. Kell 10 alanud uus istung kestis seejärel veel kolm tundi ja neli minutit.

Sügisistungjärgu pikim ehk 13 tundi ja 57 minutit kestnud istung toimus 12. novembril, kui riigikogu arutas teisel lugemisel tuleva aasta riigieelarvet. Lühim istung kestis 9. septembril aga 11 minutit – siis arutati ainsa päevakorrapunktina riigikohtuniku vabastamist.

Mullu esimesel poolaastal pidas riigikogu istungeid kokku 196 ja sügisistungjärgul 155 tundi. Kokku on 2011. aasta kevadel valitud parlament täiskogu istungeid pidanud üle 1292 tunni.

Pärast sügisistungjärgu lõppu koguneb parlament uuesti korralistele istungitele 12. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles