Järelevalvekomisjon Ämari kampaaniaklippi edasi ei uuri

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas reklaamklipis.
Taavi Rõivas reklaamklipis. Foto: Internet

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon arutas kolmapäeval Ämari lennubaasis filmitud Reformierakonna valimireklaami üle ning leidis, et selle küsimusega pole võimalik edasi tegeleda, sest kaitseministeerium seadis piirangu tagantjärele.

Komisjoni aseesimehe Kaarel Tarandi sõnul polnud ajal, mil Reformierakond oma reklaami filmis, mingit piirangut seatud ja seetõttu olid kõigil võrdsed võimalused. Pärast kampaaniaklipi valmimist seati aga piirang ning teised erakonnad ei saanud Ämarit valimisreklaamis kasutada. «Tagantjärele ei saa midagi ette heita,» lausus Tarand.

«Ainus järeldus, mille komisjon tegi oli, et me saadame kaitseministeeriumile ja teistele riigivara valdajatele kirja, milles palume hoolikalt kaaluda käitumisreegleid  sellistes olukordades, et nad oskaksid tulevikus taolisi olukordi ära hoida,» lisas ta.

Tarand rõhutas, et seoses Ämari kampaaniaklipiga on valijatel rohkem võimu kui järelevalve komisjonil. «Valijatel on valimistel sellistes küsimustes suurem jõud kui järelevalve komisjonil, mis peab rangelt juhinduma seadusest. Valijate asi on otsustada, kas see oli hea või halb,» sõnas komisjoni aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles