Kalle Muuli kandideerib riigikokku Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Hiljuti poliitikasse astumise soovist teatanud ajakirjanik Kalle Muuli kandideerib Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas riigikokku Tartus. Lisaks Muulile paneb IRL Emajõelinnas välja veel üheksa kandidaati.

Tartus kandideerimist põhjendas Muuli ühelt poolt sellega, et Tartu on tema kodukoht. Täpsemalt Laeva, kus ta lõpetas kaheksaklassilise kooli. Pärast Puurmanis keskkooli lõpetamist õppis ta Tartu ülikooli õigusteadust. «Tartu on mu kodulinn,» leidis ta.

«Teiseks, Tartu on ka mu esimene ajakirjanduslik töökoht. Ka see seob mind Tartuga.» Aastal 1989 Edasis tööle asunud Muuli töötas Tartus ja temast sai seejärel lehe esimene Tallinna korrespondent. Toona polnud lehel pealinnas isegi kontorit. Reportaaže tuli vahendada telefonitsi köögilaua tagant, meenutas Muuli.

IRLi Tartu piirkonna juhi Peeter Laursoni kinnitusel kandideerib lisaks Muulile parlamenti ka tema ise. Terves Eestis tuntud nimedest tulevad valimistele välja ka riigikogu liikmed Ene Ergma ja Margus Tsahkna ning endine parlamendiliige Mihhail Lotman.

Tartus tuntud kandideerijad on kindlasti ka teadlased ja õppejõud Tõnu Lehtsaar ning Jüri Kõre. Veel on nimekirjas Tartu tervishoiu kõrgkooli rektor Anneli Kannus, Tartu linnavolikogu liige Karl Kull ning Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekanaadi juhataja Piret Orav.

Kandidaatide järjestuse paneb lõplikult paika homne IRLi volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles