Kruuse: kolmanda lapse toetus on vanemahüvitise edasiarendus

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Mihkel Maripuu

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse sõnul on Reformierakonna välja käidud kolmanda lapse toetus oma olemuselt pigem vanemahüvitise edasiarendus.

«Tegemist ei ole sotsiaalse toetusega, vaid demograafilise meetmega, et tagada Eesti rahvastiku säilimine ja juurdekasv. Olemuselt on see ennast hästi tõestanud vanemahüvitise edasiarendus,» vastas Kruuse Postimehe küsimusele, kas nende välja pakutud meede pole veel suurem rahakülvamine kui praegune lastetoetuse süsteem, mida endine peaminister Andrus Ansip on kritiseerinud. 

«Me peame tegema kõik, et lapsed ei jääks Eestis majanduslikel kaalutlustel sündimata. Kolmanda lapse toetuse tõstmisega 300 eurole soovime anda signaali, et paljulapselised pered ei jää vanemahüvitise lõppedes majanduslikult hätta,» ütles Kruuse.

Kolmanda lapse toetuse maksmiseks kuluva ca 60-70 miljoni euro katteallikateks riigieelarves on Kruuse sõnul planeeritud üürituru korrastamine, riigireform ja riigilõivude ümberkorraldamine.

Reformierakonna juhatus avalikustas oma programmi demograafia peatüki idee, et rahvastiku juurdekasvuks ja kolmandate laste sünni ergutamiseks maksab riik peale vanemahüvitise lõppu alates kolmandast lapsest igale lapsele 300 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles