Mikser: erakonnaga liituvate ajakirjanike soov mitte üksnes arvustada on kiiduväärt

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser Tammsaare pargis raamatut ette lugemas.
Sven Mikser Tammsaare pargis raamatut ette lugemas. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser tervitab ajakirjanike siirdumist poliitikasse, kuna see näitab soovi mitte üksnes arvustada, vaid ka ise käed külge panna.

Näiteks kandideerivad tuleva aasta riigikogu valimistel sotsiaaldemokraatide ridades Ekspressi ajakirjanik Andrei Hvostov ja teleajakirjanik Mihkel Raud. Ka riigikogus opositsiooni kuuluv IRL paistab silma riigikogu valimistel just nende nimekirjas kandideerivate ajakirjanike rohkuse poolest – Kalle Muuli, Viktoria Ladõnskaja, Maksim Rogalski, Anvar Samost.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ei usu, et ajakirjanike motiivid erakonnaga liitumisel oluliselt teiste poliitikasse tulijate omadest erinevad.

«Samas on arusaadav, et sotsiaalsetel teemadel kirjutavatel-rääkivatel ajakirjanikel kujuneb selge arusaam nii lahendusi vajavatest probleemidest kui ka võimalikest lahendustest neile. Usun, et mõnelgi tekib mingil hetkel vastupandamatu soov mitte üksnes arvustada, vaid ise käed külge panna. See on tegelikult ainult kiiduväärne,» sõnas Mikser Postimehele.

Mikseri sõnul on heal ajakirjanikul hea sotsiaalne närv ja värskelt poliitikasse sisenedes ka taju sellest, mida inimesed poliitikutelt ootavad. «Hea ajakirjanik oskab nii kuulata kui kõnelda ja eelkõige oskab ta küsida õigeid küsimusi. See on aga juba pool teed õige vastuseni,» lisas ta.

Ajakirjanike liitumisel erakonnaga ei saa nende varasem kriitika erakonna aadressil takistuseks. «Kriitiliste küsimuste esitamine ja teravad vaidlused on ju ka erakonna sees igati loomulikud ja isegi tavalised asjad,» sõnas SDE esimees.

«Kui mõni inimene on aga enne erakonda astumiseks avalduse esitamist väljendanud seisukohti, mis on teravas vastuolus sotsiaaldemokraatliku maailmavaate ja väärtustega, siis võib tema vastu võtmine mõistagi olla problemaatiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles