Pikad riisuvad poliitilise koore

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Üks võimalus Eesti meessoost tipp-poliitikuil tuju tõsta on neilt küsida: kui pikk te olete? Paljud, nagu selgub, puhkevad seepeale naerma.

Naerda on põhjust. Ja ei ole ka.

Ei ole seepärast, sest küsimus on tegelikult tõsine. Eelretsenseeritav sotsiaalteaduste ajakiri Social Science Quarterly on avaldanud artikli, kus uurijad tõestavad, et pikkadel meestel on poliitikas keskmiste ja lühemate ees eelis. Seda, et pikakasvulised on liidrid, teab iga mehehakatiski, kes kuulnud poisipõlves lahinguhüüdu: pekske pikka, pikk on pealik!

Põhjust Eesti meestipp-poliitikuil heameelt näidata on aga seepärast, et nad on teadlaste avastusele elavaks kinnituseks: nad kõik on eranditult pikad. Enamasti märgatavalt pikemad kui keskmine eesti mees, kelle pealagi küünib 179 sentimeetrini. (45-aastaste ja vanemate keskmine pikkus on veelgi väikem, 176 sentimeetrit.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles