Aidma: Eesti põllumees toitku oma riiki ise

Juhan Mellik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Aidma
Rein Aidma Foto: Mihkel Maripuu

Põllumeeste taotlus katta riigi põhivajadused omatoodangust on reaalne, ütleb riigikogu maaelu komisjoni liige, reformierakondlane Rein Aidma.

«Eesti olukord on selline, et 80-90 protsenti põhilistest saadustest – liha, piim, vili – on meie põllumehe toodetud toorainest,» lausus ta.

Peamiseks probleemiks on tema sõnul talupidajate ebasoodus seis võrreldes Euroopa Liidu vanade liikmesriikidega. «Loomulikult on Eesti põllumeeste rahaline seis sellevõrra kehvem, et vanu riike toetatakse ELis tunduvalt rohkem kui uusi liikmesmaid, sealhulgas Eestit.»

«Et selline ebaõiglus kaoks, on liidul kiiremas korras vaja uut ühtset põllumajanduspoliitikat, kus liikmesmaid koheldaks võrdsetel alustel,» sõnas ta.

Aidma märkis ka, et põllumajandus oli Eesti mulluse eelarve lõikes üks väheseid alasid, mille rahad suurenesid.

Üleeile toimunud Eestimaa Põllumeeste Keskliidu suurkogul anti välja avaldus, mille kohaselt saab iseseisev olla vaid riik, mille põllumehed suudavad ta ära toita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles