Seksuaalvähemused: Lukas kohtu alla

Juhan Mellik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Arvet Mägi /Virumaa Teataja

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tuleks anda diskrimineeriva sõnavõtu eest valitsuse pressikonverentsil kohtusse, leiab mittetulundusühing Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing.

Ühingu hinnangul tuleks ministri suhtes alustada väärteomenetlust, kuna tema eilne sõnavõtt on tekitanud vaenu ja eksinud seega Eestis kehtivate seaduste vastu.

«Kõige hullem kogu loo juures on, et haridusminister ei saa aru, mis positsioonil ta istub – sõna «haridus» peaks andma vihje, kahjuks on aga ministri puhul hetkel tegemist pigem harimatusega antud valdkonnas,» sõnab ühing. «Tuua kohatuid näiteid «Kevadest» kui homoromaanist on täiesti arusaamatu.»

Ühingu väljastatud avalduses märgitakse, et minister solvab kogu seksuaalvähemuste kogukonda ja ta peaks avalikult nende ees vabandama.

Eilsel valitsuse pressikonverentsil lükkas Tõnis Lukas ümber kahtlused, et homotemaatikat võidaks Hollandi eeskujul asuda kajastama ka Eesti kooliõpikutes. Muuhulgas liigitas ta samasooliste taotlusi võrdseks mõttega kirjutada ümber Oskar Lutsu teos «Kevade» homotemaatikast lähtudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles