Tarandit külastasid Brüsselis sõjamuuseumi pere ja õpilased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament.
Euroopa Parlament. Foto: SCANPIX

Esimese eurosaadikuna töötatud aasta jooksul kutsus Indrek Tarand Brüsselisse parlamendi tööga tutvuma oma kolleegid Sõjamuuseumist, Hiiumaa koolilõpetajad ja lasteaiatöötajad.

«Mina kutsusin 2009. aastal ühe grupi suurusega 24 inimest ning see koosnes eranditult Eesti Sõjamuuseumi kolleegidest. Nende põhjus oli külastada EP kõrval ka endist direktorit ja loomulikult Brüsseli sõjamuuseumit,» rääkis Indrek Tarand.

Sel aastal on teda külastanud kaks gruppi. Esimene neist koosnes Hiiumaa koolilõpetajatest ning teine lasteaiatöötajatest.

«Nagu nähtub, on minu alusfilosoofiaks see, et kasutan seda meedet nende inimeste reisivõimaluste ja silmaringi avardamiseks, kelle tööalased võimalused sagedasti ringi rännata puuduvad kidura eelarvepoliitika ja töö iseloomu tõttu,» märkis ta.

«Olen lubanud tuleval aastal kutsuda ühe grupi veel, sest Põlva maakonna Euroopa Päeva viktoriini võitjavõistkond, Tilsi kool, on selle reisi auga välja teeninud,» ütles Tarand.

Igal europarlamendi saadikul on võimaldatud aastas kutsuda endale kodumaalt külla kuni sada inimest, et neile Euroopa Parlamendi tööd tutvustada. Tarand seletas, et külalisi saab kutsuda gruppidena, kus on vähemalt 20 inimest, seega aastas saaks kutsuda viis gruppi.

Tarandi sõnul hüvitab kutsumise kulu europarlament, võttes arvesse reisi pikkuse ja komplitseerituse.

«Eesti puhul on see keskeltläbi 420 eurot inimese kohta. Kui Brüsselisse kutsuda, saab selle eest lennupileti ja ka odavama hotelliöö, Strassbourgi sõidu pileteid selle raha eest ei saagi, seega tuleb kutsutavatel ise hoolitseda oma viibimiskulu eest,» kirjeldas ta.

Tarand on kuulnud, et mõned parlamendiliikmed kasutavad külaliste kutsumisel bussitransporti, et paremini majandada.

Indrek Tarand kogus eelmise aasta juunis europarlamendivalimistel üksikkandidaadina üle 102 tuhande hääle. Ta liitus parlamendis Roheliste/Euroopa Vabaliidu fraktsiooniga.

Postimees.ee uuris, keda Eesti saadikud Euroopa Parlamendis endale esimese tööaasta jooksul külla on kutsunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles